28/03/2020

​ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης οργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους αποφοίτους των σχολών  ορειβασίας, για το Σαββατοκύριακο 28-29/03/2020  στον Όλυμπο.
Ο σύλλογος στην προσπάθεια του οι απόφοιτοι των σχολών του, να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο γνώσεων και να αποχτούν ορειβατικές εμπειρίες,  οργανώνει ειδικά σχεδιασμένη  ανάβαση σε χιονισμένο πεδίο.
Το διήμερο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στα παρακάτω
• Χρήση πιολέ, κραμπόν.
• Πτώσεις στο χιόνι (Στάσεις αυτασφάλισης σε πτώση).
• Ταυτόχρονη κίνηση σε σχοινοσυντροφιά (Δέσιμο με σχοινί στο Μποντριέ, Βασική τεχνική παράλληλης κίνηση με σχοινιά, Όχι αναρρίχηση).
• Ανάβαση σε χιονισμένο πεδίο.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτής: Κοβανίδης Γιάννης.
Κόστος συμμετοχής : 30€ . Το κόστος διαμονής στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας είναι 25€ και περιλαμβάνει την διαμονή με πρωινό και βραδινό (Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν προσωπικά για το  πόσιμο νερό που θα χρειαστούν καθώς υπάρχει έλλειψη στο  καταφύγιο). Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τον Κοβανίδη Γιάννη (Βοηθός Εκπαιδευτή Αναρρίχησης - Ορειβασίας) στο 6992817511 ή στη Γραμματεία του Συλλόγου 2310 266928. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/03/2020.

Παρατηρήσεις - Επισημάνσεις
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Οι εκπαιδευόμενοι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των εκπαιδευτών. Ο υπεύθυνος της εκπαίδευσης  έχει το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση οποιουδήποτε συμμετέχοντα δεν ακολουθεί τις οδηγίες των εκπαιδευτών ή που, κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου εκπαίδευσης , εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της.